Veelgestelde vragen

We hebben de meest voorkomende vragen over Cycling Explorer voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@cyclingexplorer.nl.

Corona

Hoe kijken jullie naar de situatie rondom corona?
Cycling Explorer is een corona-proof evenement. Als deelnemer rijd je over een eigen route, vergelijkbaar met wat je nu doet als je met vrienden of bekenden gaat fietsen. September is nog ver weg en wij gaan er vanuit dat Cycling Explorer gewoon doorgaat. Mocht er aanleiding zijn om aanvullend beleid te maken op de actuele corona-situatie in september dan zullen wij dit doen en delen met de deelnemers van Cycling Explorer.
Wat gebeurt er als Cycling Explorer niet doorgaat?
Indien Cycling Explorer niet doorgaat hebben we verschillende scenario’s. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar het verplaatsen naar een andere datum of locatie. Pas in een uitzonderlijk geval zullen wij overgaan tot afgelasting. 
Wat gebeurt er met het sponsorgeld voor Hartekind?
Voorop staat bij ons dat het goede doel, Stichting Hartekind, zo min mogelijk averij oploopt. We doen het immers voor hartekinderen. Daarom gaat de sponsoring altijd naar het doel, ook al gaat, in een uitzonderlijk geval, het evenement niet door.
Wat betekent het Covid Safe logo?
Cycling Explorer is een Covid Safe event omdat het geen massaal en vergunningsplichtig evenement is. Er wordt alleen of in kleine groepjes gefietst over een zelfgemaakte route. 

Inschrijving

Wat is het inschrijfgeld?
Het inschrijfgeld bedraagt € 150.
Hiervoor krijg je:
 • Het Cycling Explorer wielershirt
 • Workshops routes maken
 • BBQ en eindfeest met DJ
 • Ondersteuning vanuit de Explorer HQ
 • Gezellig finishfeest op een verrassingslocatie

Wat is het minimale sponsorbedrag?
Als deelnemer haal je minimaal € 1000 op voor levensbelangrijk onderzoek naar hartfalen bij kinderen.

Na inschrijving krijg je toegang tot exclusieve pagina's met tips & tricks om jouw sponsordoel voor Hartekind zo snel mogelijk te halen!
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Je fietst Cycling Explorer individueel of in een team.
Kan ik ook alleen meedoen?
Ja. Cycling Explorer is zowel voor teams als individuele deelnemers.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het dashboard. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat de organisatie in Explorer HQ dit wel kan. Neem gerust contact op via info@cyclingexplorer.nl of 088-3665463.
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan tot en met 1 augustus 2021. Maar let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze eerste editie van Cycling Explorer. Schrijf je dus snel in om zeker te zijn van een plek! 
Ik heb een ticket voor iemand anders gekocht. Hoe wijs ik deze toe?
Log in op www.cyclingexplorer.nl, klik rechtsboven op je naam en ga naar het dashboard. Bij 'persoonlijk' kan je jouw persoonlijke gegevens aanpassen en andere tickets toewijzen aan teamgenoten.

Routes

Wat is de route van Cycling Explorer?
Bij Cycling Explorer maak jij de route. Hierbij hebben we een aantal uitgangspunten: 
 • De start is in het centrum van Karlsruhe
 • Op zaterdag 11 september is er vanaf 18.00u een BBQ & feest in Limburg (exacte plaats volgt). Zorg dat jouw route hier langsgaat
 • De finish is op een geheime locatie. Deze locatie hoor je tijdens de BBQ
 • Je route is in totaal minimaal 600 kilometer
Waar is de finish van Cycling Explorer
Dat is een verrassing. Jij maakt een route vanaf de start in Karlsruhe naar de feestlocatie in Limburg. Tijdens de BBQ hoor je waar de volgende dag de finish is. Rijd op de borden of maak met jouw team een last-minute-route.

De finishlocatie kondigen we dan ook aan op de website. Zo weten al jouw fans waar zij jou een heldenontvangst geven!
Hoe maak ik een goede route?
Als deelnemer krijg jij niet alleen workshops over hoe je routes maakt. We zullen je allerlei praktische tips geven om de mooiste route te maken. Passend bij jouw niveau en wensen! 
Is er ondersteuning op de route?
Er is op afstand ondersteuning vanuit Explorer HQ. De organisatie is beschikbaar voor tips en ondersteuning. Praktische problemen zoals lekke banden, pech, etc. los je zelfstandig op. 
Ik wil eerder starten, kan dat?
Ja. Je mag starten wanneer jij wil. Houd er rekening mee dat de officiële start op woensdag is. Vanaf dan krijg jij support op afstand vanuit Explorer HQ en krijg je opdrachten voor het klassement. 

Accomodatie & vervoer

Hoe kom ik bij de start?
De start is op 8 septemtember 2021 in Karlsruhe. Bekijk de opties om hier te komen:
 • Reis op eigen gelegenheid (trein, laten afzetten) naar Karlsruhe
 • Boek een upgrade voor busvervoer en reis volledig verzorgd op 7 september naar Duitsland. De prijs van deze upgrade volgt. je boekt deze upgrade als je al ingeschreven bent. 

Waar slaap ik tijdens Cycling Explorer?
Bij Cycling Explorer bepaal je zelf waar je slaapt. Kies bijvoorbeeld voor een camping, hotel of B&B. Houd bij het maken van jouw route rekening met jouw voorkeuren. Maak bijvoorbeeld een route van camping naar camping of van stad (met hotels) naar stad. 
Hoe vervoer ik mijn bagage?
Of je nu in een hotel slaapt of op een camping. Je hebt bagage. Voor het vervoer hebben wij de volgende suggesties: 
 • Kies je eigen begeleider(s). Zij ondersteunen jou op de route én vervoeren je bagage. Ideaal om ook niet-fietsers bij jouw avontuur te betrekken! 
 • Bikepacking: met of zonder tent. Maak je tassen vast aan je fiets en reis het avontuur tegemoet! 
 • Fiets bij toerbeurt. De klassieker voor iedereen die weleens met vrienden op fietsweekend/week ging. Iedere dag heeft iemand anders een rustdag: hij/zij rijdt de auto naar de volgende camping of hotel!  

Voorbereiding

Wat moet ik meenemen tijdens Cycling Explorer?
Dit hangt af van de manier waarop jij meedoet met Cycling Explorer: individueel of in team, met begeleider of zelfredzaam. Je ontvangt ruim voor het evenement een paklijst. 
Hoe train ik voor Cycling Explorer?
Een goede conditie vormt de basis van een leuke deelname aan Cycling Explorer. Trainen is daarom van groot belang. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens drie maanden van tevoren te beginnen met trainen. Het gewenste niveau hangt af van de zwaarte van je route. 

Twijfel je of je het aankunt? Neem contact op met Explorer HQ via info@cyclingexplorer.nl of 088-3665463. Wij brengen je graag in contact met onze fietstrainer. 
Kan ik trainingsbegeleiding krijgen?
Wij werken voor Cycling Explorer samen met een professionele fietstrainer. Neem contact op met Explorer HQ via info@cyclingexplorer.nl of 088-3665463. Wij brengen je graag in contact met onze fietstrainer. 
Zijn er ook deelnemersbijeenkomsten?
Ja. In de voorbereiding op Cycling Explorer zijn er verschillende bijeenkomsten om jou te ondersteunen in je voorbereiding: 
 • Online Workshops routemaken
 • Online deelnemersbijeenkomsten voor algemene voorbereiding op Cycling Explorer. 

Sponsoring

Waar gaat de opbrengst van Cycling Explorer naartoe?
De opbrengst van Cycling Explorer gaat naar Stichting Hartekind.

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland die zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. De doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven.
Zijn giften aan Cycling Explorer aftrekbaar?
Een donatie aan Cycling Explorer kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Tot wanneer is het mogelijk om te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na Cycling Explorer. Alleen de donaties tot en met de laatste etappe van Cycling Explorer worden meegenomen in de bekendmaking van de opbrengst bij de finish.
Wat als ik het minimum sponsorbedrag niet haal?
Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen dit sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten en er tijd voor vrij maken! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips op de website.

Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Cycling Explorer sponsort ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de bevestigingsmail.
Waarom betaalt een sponsor €0,50 transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Hartekind. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.

Betrokken organisaties

Heeft Hartekind het CBF-keurmerk?
Stichting Hartekind heeft het CBF-keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel.
Door wie wordt Cycling Explorer georganiseerd?
De organisatie is in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Cycling Explorer aan Stichting Hartekind. Andere geslaagde fondsenwervende events van The Event Foundation zijn Tour for LifeRide for KiKaKiKa ExtremeRun for KiKaDuchenne HeroesAfrica Classic en Tough 1000.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Giro di KiKa Nederland, KiKa Extreme, Run for KiKa, Run for KiKa Marathon, Tour for Life, Duchenne Heroes, Africa Classic, Hartekind Ride en Tough 1000. Bij Emolife Event werken super gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op www.emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen